Как да промените външния си вид без да се разочаровате от крайния резултат? Една промяна на цвета на косата?

Дами, ако сте решили да направите драстична промяна във външния си вид, със сигурност смяната на цвета на косата Ви е най-добрия вариант. Това е частта от вашата визия, която всеки който Ви види, веднага ще забележи. Друг цвят на косата е добър начин да разнообразите визията си, но имайте предвид, че трябва внимателно да подберете новия цвят и съответно окислителя на боята. Препоръчваме използването на италианската професионална боя за коса на „Чифелли” обогатена с копринени протеини. За да си спестите нервното подминаване на всяко огледало, следвайте тези няколко съвета.

      Първа стъпка!

Съобразете се с цвета на кожата си! Това е фактора с най-голямо значение при избора на нов цвят! Първо разберете дали топлите или студени тонове са за Вас, като един лесен метод за това е като доближите едно сребърно и златно бижу до лицето си едновременно. Ако сребърното Ви отива повече – изберете студените тонове.

      Втора стъпка!

След като вече сте избрали подходящия за Вас цвят е ред на това правилно – да изберете степента на окислителя към боята, съобразено с текущия Ви цвят, нещо, което е от съществена важност за крайния резултат! Най-общо казано избора на окислител е:

  6%(20vol) – тон върху тон или леко по-тъмен цвят

  9%(30vol) – 1-2 тона по светъл цвят

12%(40vol) – 3-4 тона по светъл цвят

     Трета стъпка!

Подгответе и подхранете косата си за новия цвят! Нашите специалисти съветват 3-4 дни преди процедурата да подхраните косата си, като подходяща за целта е ампулата на „Чифелли” с олио-балсам, спомагаща за възстановяването на пигментацията на косата, който придава здравословен блясък и мекота. Нарушената пигментация на косата води до затруднение да постигнете 100% покривност на новия цвят, а и не само – води и до по-лесното му отмиване! Това прави предварителното подхранване на косата изключително важно за крайния резултат!

     Четвърта стъпка!

След като вече сте се боядисали е време да завършите цялостно процедурата. Съветваме отново да се използва ампула на „Чифелли”, непосредствено след изплакването на боята с умерено топла вода и шампоан, с цел да неутрализирате действието на амоняка, да подхраните косата от корените и да възстановите пигментацията на косата след третирането й. Препоръчваме използването на БИОАКТИВ Балсам-маска за коса на „Чифелли”, който защитава структурата на косъма, като прави косата копринено мека, блестяща и лесна за разресване.

     Ето и няколко съвета, които не бива да изпускате!

Задължително се консултирайте с професионалист, ако искате да преминете от тъмните в светлите тонове, в противен случай рискувате да увредите сериозно косата си!

Не избирайте това, което не сте. Би било странно срамежлива жена да заложи на крещящо червен цвят. В този случай кестенявото ще е доста по-подходящо. Не експериментирайте твърде смело.

Имайте предвид, че трябва да се вземат под внимание и гримовете които използвате. Ако харесвате червила в розовата гама, то червената коса не би била добър избор и тук. Важно е да се спазват основните правила за смесване на цветовете.

Поддръжката на някои цветове е доста капризна и изискват много повече усилия и финансови средства спрямо други.