07дек.

Как най-лесно да промениш външния си вид?


Дами, ако сте решили да направите драстична промяна във външния си вид, със сигурност смяната на цвета на косата Ви е най-добрият вариант. Това е частта от вашата визия, която всеки който Ви види веднага ще забележи. Друг цвят на косата е добър начин да разнообразите визията си, но имайте предвид, че трябва внимателно да подберете новия цвят и съответно окислителя на боята. Препоръчваме използването на италианската професионална боя за коса на „Чифелли” обогатена с копринени протеини. За да си спестите нервното подминаване на всяко огледало, следвайте тези няколко съвета.

Първа стъпка!
Съобразете се с цвета на кожата си! Това е фактора с най-голямо значение при избора на нов цвят! Първо разберете дали топлите или студено тонове са за Вас, като един лесен метод за това е като доближите едно сребърно и златно бижу до лицето си едновременно. Ако сребърното Ви отива повече – изберете студените тонове.

Втора стъпка!
След като вече сте избрали подходящия за Вас цвят е ред на това правилно да изберете степента на окислителя към боята, съобразено с текущия Ви цвят, нещо което е от съществена важност за крайния резултат! Най-общо казано избора на окислител е:

  1. 6%(20vol) – тон върху тон или леко по-тъмен цвят
  2. 9%(30vol) – 1-2 тона по светъл цвят
  3. 12%(40vol) – 3-4 тона по светъл цвят.

Трета стъпка!
Подгответе и подхранете косата си за новия цвят! Нашите специалисти съветват 3-4 дни преди процедурата да подхраните косата си, като подходяща за целта е ампулата на „Чифелли” с олио-балсам спомагаща за възстановяването на пигментацията на косата, като придава здравословен блясък и мекота. Нарушената пигментация на косата води до затруднение да постигнете 100% покривност на новия цвят, а и не само – води и до по-лесното му отмиване! Това прави предварителното подхранване на косата изключително важно за крайния резултат!

Четвърта стъпка!
След като вече сте се боядисали е време да завършите цялостно процедурата. Съветваме отново да се използва ампула на „Чифелли” ,непосредствено след изплакването на боята с умерено топла вода и шампоан, с цел да неутрализирате действието на амоняка, да подхраните косата от корените и да възстановите пигментацията на косата след третирането й. Препоръчваме използването на БИОАКТИВ Балсам-маска за коса на „Чифелли”, която защитава структурата на косъма, като прави косата копринено мека, блестяща и лесна за разресване.

Ето и няколко съвета които не бива да изпускате!
Задължително се консултирайте с професионалист, ако искате да преминете от тъмните в светлите тонове, в противен случай рискувате да увредите сериозно косата си! Не избирайте това, което не сте. Би било странно срамежлива жена да заложи на крещящо червен цвят. В този случай кестенявото ще е доста по-подходящо. Не експериментирайте твърде смело.

Имайте предвид, че трябва да се вземат под внимание и гримовете които използвате. Ако харесвате червила в розовата гама, то червената коса не би била добър избор и тук. Важно е да се спазват основните правила за смесване на цветовете.

Поддръжката на някои цветове е доста капризна и изискват много повече усилия и финансови средства спрямо други.