07дек.

Правилният начин да боядисате косата си!

Има много и най-различни методи за това как да боядисате косата си, но в кой от тях се крие истината?

Ето няколко съвета от нашите специалисти за това как да постигнем желания резултат!

  1. Най-важно остава това как ще подготвите косата си за боядисването! Трябва да вземете под внимание това, че когато боядисвате косата си, тя не трябва да бъде нито току що измита, нито много мръсна, най-добрият вариант е 1-2 дни след измиването й, като косата не трябва да бъде много мазна или слепнала от стилизанти. Задължително трябва да направите процедура за подхранване на косъма при последното измиване на косата преди боядисването! Препоръчваме употребата на ампулите на “Чифелли”, които ще помогнат на косата Ви да възстанови естествената си пигментация, като това ще доведе до много по-добра покривност на боята.
  2. Как точно да нанесете боята? Съветваме Ви да не се придържате към най-масовия модел за боядисване – от корените към върховете, а точно обратното! Това е често допускана грешка която може да доведе до неравномерно оцветяване на косата. Имайте предвид, че косата Ви е най-увредена в крайщата и там е нужно повече време на боята да подейства!
    Използвайте професионалната боя за коса на “Чифелли” – FORMULA 07 с копринени протеини. Нанесете равномерно приготвената смес по дължината на косата до върховете и оставете да престои така 10 минути. След като изтече времето, пригответе същата смес и я нанесете равномерно в корените на косата, като оставите да действа още 30 минути.
  3. Започнете да се грижите за боядисаната си коса още с измиването на боята! Важно е да се вземе под внимание това, че не трябва да отмивате боята с гореща вода, а с умерено топла. След като водата вече не се оцветява, използвайте шампоан за боядисана коса и отново ампула на “Чифелли” за да неутрализирате действието на амоняка и да подхраните косата си! Това ще защити структурата на косъма.