07дек.

Как да изберем правилния цвят Фон Дьо Тен?


Един от най-важните компоненти на добре направения грим е именно Фондьотенът. Подходящ както за през деня, така и за вечерно излизане. Основата умело прикрива всички зачервявания, бръчки и пъпки, оставяйки след себе си вид на свежа и здрава кожа.

Важен елемент при закупуването на правилния фон дьо тен е това да определите най-близкия до вашата кожа цвят. В противен случай, рискувате да създадете ефект на “маска” и да обречете цялостната визия на лицето си.

  1. Купете фон дьо тен-а си на място. Така важната основа на грима трябва да се закупи на място във физически магазин. Пазаруването на такъв тип изделия от онлайн търговията е възможно единствено тогава, когато вече сте използвали продукта и знаете точния номер на цвета, който Ви трябва. Ако не сте сигурни, най-добре ще е да се разходите до най-близкия магазин, в който може да изпробвате различни тестери на цветовете.
  2. Най-важната стъпка е изпробването на цвета. Първоначално е добре да изберете три нюанса – този, който смятате, че е най-близък до вашата кожа, един по-светъл и един по-тъмен. По този начин се застраховате, че ще изберете вашия нюанс.
  3. Предварително почистено лице – да, при търсене на фон дьо тен е хубаво предварително да почистите лицето си, да поставите хидратиращ крем, като няма проблем да сте гримирали очите си или да имате червило. Поставянето на фон дьо тен-а е най-добре да се направи на бузата на лицето или в долната част на челюстта. Това са точките, които най-дборе ще определят точния Ви цвят. Ако не желаете да нанасяте тестери по своето лице, можете да нанесете върху горната част на китката.
  4. След нанасяне на пробния участък е хубаво да излезнете на дневна светлина, тъй като лампите в магазините са с различна светлина от тази, в която ще Ви виждат. В случай, че имате възможност, помолете ваша приятелка да Ви придружи, за да Ви даде обективен съвет. Две или повече гледни точки са по-добре от една.
  5. Колебаете се между два различни нюанса? – имайте предвид , че по-светлият се коригира по-лесно с пудра или руж. Тъмният е възможно да Ви направи да изглеждате оранжеви или все едно сте с поставена маска. Съобразете се със сезона, в който ще Ви се наложи да използвате фон дьо тен-а – зимата кожата на лицето е по-светла, докато през лятото – по-тъмна.
  6. Преди да купите фон дьо тен-ът го изчакайте да изсъхне хубаво. Този тип козметика се окислява от въздуха и е възможно да потъмнее с един, до два тона. Именно заради това съветваме, когато имате колебания за цветовете, да изберете по-светлия.
  7. Според типа кожа е хубаво да съобразите текстурата и съставките. В момента на пазара се предлагат всякакви марки и видове фон дьо тен, които са с различен съсват. Ако сте с мазна кожа, потърсете такъв, който е с по-малко хидратиращи свойства, а ако сте със суха – обратното.